• چهارشنبه ۲۳ فروردین ماه، ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۵
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 961-8114-5
  • خبرنگار : 3
  • منبع خبر : ----

در "بهار" مراقب این بیماری‌ها باشید...

بیماری خطرناکی که "زردتان" می‌کند!

یک متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه بیماری فاویسم به دنبال مصرف "باقلا" در افرادی که از قبل زمینه ارثی ابتلا به این بیماری را دارند بروز پیدا می‌کند، زردی ناگهانی پوست را از جمله علائم بارز این بیماری عنوان کرد.

دکتر علیرضا جانبخش در گفت و گو با سرویس «اجتماعی» ایسنا منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه بیماری فاویسم یک بیماری ارثی است، گفت: این بیماری به طور معمول در فصل بهار و به دنبال مصرف باقلا بروز پیدا می‌کند.

وی افزود: افرادی که به فاویسم مبتلا ‌می‌شوند به صورت ارثی دچار یک نقص آنزیمی هستند که به دنبال مصرف باقلا و به طور معمول در دوران کودکی علائم آن در این افراد بروز پیدا می‌کند.

جانبخش خاطرنشان کرد: فاویسم ممکن است در هر سنی بروز پیدا کند، اما به طور معمول موارد بروز این بیماری در سنین کودکی خود را نشان می‌دهد.

این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه عمده موارد این بیماری به دنبال خوردن باقلای تازه ایجاد می‌شود، گفت: باقلا حاوی موادی است که محرک بیماری فاویسم است و حتی بوی باقلا نیز می‌تواند در برخی افراد که زمینه ارثی ابتلا به این بیماری را دارند، ایجاد بیماری کند.

وی افزود: بر اثر نقص آنزیمی در بدن این بیماران، خون بیمار دچار همولیز شده، گلبول‌های قرمز تخریب شده و زردی خون به دلیل افزایش "بیلی روبین" بالا می‌رود.

جانبخش زردی ناگهانی پوست را علامت بارز بیماری «فاویسم» عنوان کرد و افزود: تهوع، سرگیجه و افت فشار خون نیز از جمله علائم دیگر ابتلا به این بیماری است.

وی با بیان اینکه فاویسم درمان قطعی ندارد، گفت: تنها مصرف کافی مایعات، قطع عامل ایجاد بیماری(باقلا) و کنترل کارکرد کلیه‌ها از جمله راهکار های درمانی موثر در کنترل این بیماری است.

جانبخش یادآور شد: با افزایش بیلی روبین در خون، فشار بسیار زیادی به کلیه‌ها در جهت دفع آن وارد می‌شود و این امر در موارد شدید بیماری فاویسم می‌تواند به نارسایی کلیه افراد منجر شود.

وی تاکید کرد: در موارد شدید بیماری ممکن است نارسایی کلیه‌ها در نهایت منجر به مرگ بیمار شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با بیان اینکه مصرف برخی داروها از جمله برخی آنتی بیوتیک‌ها و برخی داروهای ضد مالاریا و نیز مصرف برخی ویتامین‌ها از جمله ویتامین C می‌تواند علائم بیماری فاویسم را تشدید کند، از بیماران مبتلا به فاویسم خواست تا در مصرف این داروها احتیاط بیشتری داشته و حتما پزشک خود را در  جریان بگذارند.

وی خاطرنشان کرد: بعد از درمان و فروکش کردن علائم بیماری فاویسم، با مصرف مجدد باقلا امکان بروز بیماری فاویسم وجود دارد و افراد نباید این خوراکی را مصرف کنند.

جانبخش در خصوص اصطلاح "عوض کردن خون بیمار" در درمان بیماری فاویسم، گفت: این روش درمانی یک اصطلاح است و در این روش درمانی که در موارد شدید بیماری فاویسم به کار گرفته می‌شود، خون فرد در دستگاهی تصفیه می‌شود.

وی در پایان با یادآوری مجدد اینکه بیماری فاویسم به طور معمول در کودکی و به دنبال مصرف باقلای تازه بروز پیدا می‌کند، از والدین خواست تا در اولین مصرف باقلا توسط کودک خود، حجم کمی باقلا به او بدهند تا در صورت بروز احتمالی بیماری فاویسم، علائم آن با شدت کمتری همراه باشد.



انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: